sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Hevosilla munajahdissa?


Viime maanantaina oltiin kouluvalmennuksessa Barbin kanssa ja koko valmennuksen ajan se kuunteli todella tarkasti. Mentiin paljon erilaisia harjoituksia, laukkaväistöistä avoihin. Nostot oli todella hyviä ja vaikka alussa meinasin jäädä itse vänkyrälle ylävartalosta laukkaväistöissä, saatiin se nopeasti korjattua. Barbi oli rauhallinen ja malttavainen, ei ollut mitään ongelmia harjoitusten kanssa.


Kuten kuvasta voi jo huomata, ollaan oltu Barbin kanssa maastoilemassa pitkästä aikaa tiistaina. Senja pyysi meitä seuraksi ja sehän sopi paremmin kuin hyvin. En ollut hetkeen ollut maastossa ratsastaen B:lla ja vaikka se seurankin kanssa on aiemmin välillä pysähdellyt, ajattelin sen olevan vain hyvää treeniä. Kaiken lisäksi maastokumppani oli Barbin paras kaveri, se on Barbin vieressä aina karsinassa ja tarhassa.

Barbi, jolle maastoilu on ollut niin jännittävää, käveli nyt letkeästi eteenpäin. Se ei meinannutkaan pysähtyä tai jäädä katselemaan maisemia, se kulki varmasti ja tasaisesti. Menomatka meni mallikkaasti ja sinä aikana B säikähti vain kerran pressua, joka yhtäkkiä alkoi lepattamaan tuulessa. Sää olikin aika jännittävä, tuuli kovasti ja puut heilui. Tulomatkan puolessavälissä molemmat hepat alkoi yhtäkkiä katsella taakseen ja sipsuttaa. Barbi oli korvat luimussa ja se muuttui hetkessä rauhallisesta panikoivaksi. Siinä vaiheessa mietin oliko takaa tulossa karhu vai mikä heppoja vaivasi. Nopeasti vilkaistuani taakse tuli sieltä yksi tallin hepoista kovaa vauhtia kohti ja pyrin vain rauhoittelemaan Barbia. Ilmeisesti kyseinen heppa oli kuullut/nähnyt tallikaveriensa menevän edellä ja paniikki sitten iskenyt. Barbi rauhoittui kolmikosta kaikkein nopeiten vaikka takana tulikin kiihtynyt hevonen. Tallilla saikin vain huokaista ja taputella Barbia, joka oli käyttäytynyt niin hyvin kaikesta jännittävyydestä huolimatta.Viikon aikana kävin myös pienellä maastolenkillä tallin yhdellä suokilla, joka toi mukavaaa vaihtelua. Keskiviikkona Essillä oli vapaa ja tein iltatallin Barbin luona. Torstaina kävin ensin ratsastamassa kunnon treenin Barbilla ja sitten maastoilemassa Essillä. Essi meni hyvin ja se on rauhoittunut paljon maastossa mennessäkin. Barbilla menin kouluratoja ja väistöjä, pyrin saamaan sen kantamaan itsensä koko ajan paremmin.

Perjantaina oli Jutan estevalmennus, joka oli poikkeavasti jo kahdelta. Päätin laittaa Essille fullcheekit, jotka on olleet sillä joskus käytössä esteillä. Se tuntui paljon paremmalta niillä jo alussa, eikä se laittanut samalla tavalla vastaan. Ne jäävätkin Essille nyt käyttöön esteille, maastossa saa olla vielä gägit. Mentiin valmennuksessa pitkiä linjoja, joissa Essi helposti lähtee kiihdyttämään. Essi oli hyvin kuulolla ja vaikka aivan lopuksi se meinasi kuumua, rauhoittui se nopeasti. Perjantaina menin Barbilla hyvän treenin ennen valmennusta, tein kaksi kertaa molemmat kouluradat, jotka tullaan menemään Kauhavalla ensi kuussa. Ne ovatkin Barbin ensimmäiset aluekoulukisat!


Jotta tämän postauksen otsikkokin selviäisi, launtaina pidettiin tallilla ensimmäistä kertaa munajahti. Ideana oli löytää maneesiin piilotetut munat hevosten kanssa. Hauska piristys ja jokaisella oli varmasti hauskaa, varsinkin pienillä keppariratsukoilla. Ennen sennujen/vanhempien junnujen jahtia kävin tallissa ja Barbi oli makoilemassa. Raukka tuntui nukkuvan vielä silloinkin, kun kävin sen vieressä istumassa. :') Jahdin jälkeen kävin Essillä ja tein kentällä hyvän koulutreenin. Kentän pohja tuntui hyvältä, vaikka toisessa päässä on vielä hieman enemmän hiekkaa. Menin lopuksi myös Essillä kaksi kouluohjelmaa, jossa toisessa se meinasi käydä jo kuumana. Loppuraveissa sain sen hyvin rentoutumaan ja sen korvat vain lurpattivat. Tein molemmilla talleilla iltatallin, jonka jälkeen pääsin kotiin nukkumaan.


Tänään käyn Essillä maastossa ja Barbilla treenaamassa koulua ulkokentällä. Huomenna luvassa aikainen lähtö Essin kanssa NURKin alue-estekisoihin. Otetaan kahdet suitset mukaan niin jos Essi ei tunnu viiksikuolaimella hyvältä, voi nopeasti vaihtaa gägeihin.

2 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Itse en ole oikein koskaan ymmärtänyt sitä, mikä on fullcheekin ja normi kolmipalan/nivelen ero. Voisitko kertoa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fullcheekit pitävät kuolaimen tasaisempana suussa ja autaa myös kääntämisessä. Viikset estävät siis kuolaimen liikkumista sivuttain ja lisäävät samalla kääntämisessä tehoa. :)

      Poista