lauantai 5. huhtikuuta 2014

Auringonpaistetta ja onnea


Aprillipäivä oli ja meni, naurua kyllä riitti! Maanantaina ja tiistaina menin Essillä maastolenkin ja kelit on olleet mitä parhaimpia. Barbin jalkaa olen kylmännyt joka päivä vähintään kerran, mutta enää siinä ei ole näkynyt tai tuntunut mitään. Maanantaina ja tiistaina kävelytin sitä maneesissa ja maastossa. Molemmat jalat oli silloin normaalit ja ravissakin se oli puhdas. Pakko myös sanoa, että ollaan alettu edistymään tuossa maastossa käymisessä, enää pari pysähdystä tuli menomatkalla.
Primm on myös alkanut päästä jyvälle ratsastajan selässä olemisesta! 
Keskiviikkona oli Jutan estevalmennus illalla ja sovittiin, että sen jälkeen kokeilen myös ratsastaa Barbilla. Valmennuksessa oli aiheena hyvä rytmi ja sitähän saikin treenata. Aluksi tultiin käynnissä pystylle molemmista suunnista ja siinä ei tullut mitään ongelmaa, lopussa Essi vain ei meinannut malttaa kävellä. Nauroin hieman, kun katsoin videolta sen takajalkoja vasemmalta tullessa.. :D Tultiin suorakulmion muodossa olevaa harjoitusta, joka koostui kolmesta pystystä ja yhdestä okserista. Essi oli koko tunnin todella vireä ja meinasi tykittää esteille. Vaikka sen harjoituksen luulisi olevan todella helppo, välillä on rytmin pitäminen samana  hyvin hankalaa. Tultiin sitä molemmista suunnista ja lopuksi vielä yksittäisenä okseria, joka oli meillä n. 110cm. Essi tuli sille hyviä hyppyjä, jouduin vain pitelemään sitä välillä aikalailla.

Tunnin jälkeen laitoin Barbin kuntoon ja menin hyvin kevyesti. Aluksi käynnissä väistöjä ja sitten ravia pitkillä sivuilla. Hieman jäykkähän se oli, mutta se meni puhtaasti molemmissa askellajeissa. Lopuksi kylmäsin sen jalat ja kuskattiin Essi tallille.


Torstaina kävin päivällä ratsastamassa Barbin ja tein sillä paljon väistöjä käynnissä. Loppua kohden se vertyi paremmaksi ja tein taas ravia suorilla teillä. Kylmäsin sen jalat ratsastuksen jälkeen ja tein ruuat valmiiksi. Joskus tuntuu, että se ei yhtään osaa hahmottaa raajojaan. Taas se oli onnistunut saamaan päähänsä jonkun pienen naarmun ja pari päivää aiemmin se oli kuulemma meinannut jäädä kiinni piehtaroidessaan karsinassa.


Perjantaina menin päivällä käymään Barbilla ja tein hyvin samanlaisen treenin kuin torstaina. Rutkasti väistöjä, avoja ja sulkuja käynnissä,  ravissa ympäri maneesia pienessä avotaivutuksessa. Vielä on pientä jäykkyyttä, mutta hyvin on jo alkanut vertymään. Kylmäsin lopuksi takaset ja lähdin kotiin. Päivällä siivoilin ja koitin järjestää huonetta uuteen uskoon. En edes muista kuinka kauan olen suunnitellut sen maalaamista/tapetoimista uudestaan ja tuntuu, että aina tulee jokin syy lykätä sitä. Tavoitteena onkin tehdä se nyt kesän aikana, kunhan vielä tietäisi millaisen siitä haluaa. Illalla  kävin Essillä maastossa ja se oli todella rauhallinen ja laukkailtiin pitkiä pätkiä, etenkin ylämäkiä.

Tänään käyn liikuttamassa molemmat hevoset päivällä ja lähden sitten varmaan sukulaisille pariksi päiväksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti