maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kuskilla käsijarru päällä

Perjantaina oli Jutan estevalmennus, johon kuskattiin Essi. Essi oli jälleen koko valmennuksen ajan hyvä ja odotti aina merkkiä lähteä hyppyyn. Aluksi tultiin yksitellen esteitä ja lopuksi pari rataa. Rata oli täynnä pressuja ja lisänä oli tietysti myös vesieste, joista Essi ei piitannut ollenkaan. Viimeisellä radalla esteet oli n. 110cm-> ja Essi imi niille juuri sopivasti. Kahden laukan sarja tuntui hyvältä, meinasin itse vain alkaa ratsastamaan liikaa. Pitää vain itse muistaa rentoutua ajoissa ja antaa sujua, nyt kun Essi on niin odottava.Olin valmennuksen jälkeen todella tyytyväinen Essiin ja hyvillä mielillä oltiin menossa sunnuntain kisoihin.Lauantaina oli päivällä oli AR:n kokous, jossa kävin ennen Essille menemistä. Mennessäni Essillä maastoon oli ilma niin kaunis, aurinko oli laskemassa ja ei ollut kylmä. Kiersin meidän vakio lenkin ja Essi meinasi laukassa alkaa innoissaan vaan lisäämään vauhtia. Illalla sitten putsasin varusteita oikein urakalla. Kokosin myös 2 suitset, joita ei olla hetkeen käytetty. Barbilla käydessäni katsottiin miten se liikkui ja kaikeksi iloksi ei mitään näkynyt ja se ravasi normaalisti, kun ravuutin maastakäsin.


Sunnuntaina oli Seinäjoella alue-estekisat ja lähdettiin sinne vasta 12 maissa, koska osallistujia oli pienemmissä luokissa niin paljon. Metrin rata oli kiva ja helpon oloinen. Verkassa Essi oli tosi kiva, se ei epäröinyt ja odotti. Radalla meinasin pitää Essin turhan pienellä laukalla ja sarjalle meinasi tulla aika kiire sujua. Essi pelasti kuitenkin hyvin parilla esteellä, kunnes itse vain odotin ja odotin uusinnan ensimmäiselle esteelle. Toisella lähestymisellä ei ongelmaa, kun rentouduin ajoissa. Loppu rata menikin hyvin ja olin Essiin tyytyväinen. Tulos 0-5vp, yksi ylitetystä enimmäisajasta.

110cm rata oli hieman haastavampi käännöksineen, mutta tykkäsin silti siitä. Harmikseen en päässyt sitä sitten loppuun asti menemään omien säätämisieni takia. Laitoin kannukset pitkästä aikaa, että saisin pohkeella nopeammin vaikutettua.Verkassa Essi oli jälleen todella hyvä ja maltillinen. Jutta sanoikin ennen radalla menoa, että nyt tempon pitäisi olla ainakin 2x edelliseen luokkaan verrattuna, koska siinä Essi oli todella pienellä laukalla. Ensimmäinen este oli helppo, kakkoselle tuli kaareva tie ja huomasin sitten tulevani estettä ihan vinoon ja sen sijaan että olisin laittanut pohkeen kiinni ja antanut ohjaa, otin kiinni, *ei näin*. Toisella yrityksellä ei ongelmia ja kolmonenkin oli helppo ja sille tuli hyvä hyppy. Nelosella oli pitkä vesimatto mitä itse katselin jo rataa kävellessä ja tietenkin menen ottamaan Essiä sille liian paljon kiinni. Noh, hyppäsin sen sitten uudestaan ja sille tuli koko radan paras hyppy. Ärsytti omat mokat kyllä sen jälkeen, Essi kuitenkin teki mitä pyysin.

Ravailin loppuravit ja pakattiin heppa sitten koppiin ja suunnattiin kotiin. Tallilla kylmäsin Essin jalat ja tehtiin iltatalli. Menin lopuksi käymään Barbilla ja kylmäsin senkin jalat. Jalka näytti normaalilta ja laitoin siihen vielä ennen lähtöä arnikaa. Kokeillaan vaihtaa Essille toiset kuolaimet, koska nyt gägit tuntuu turhan voimakkailta. Lisäksi pitää alkaa nostamaan Essin ruoka-annosta, koska tällä hetkellä on se aika minimaalinen.


Keskiviikkona luvassa Essillä estevalmennus ja nyt maastoillaan sekä treenataan kotona. Parin päivän sisään luvassa postausta postissa saapuneista tavaroista!

1 kommentti: