sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Estekisat ja treenailua


Viikko on taas vierähtänyt ja siihen on kuulunut monenlaisia päiviä. Maanantaina menin liikuttamaan Barbin maneesiin ja tein paljon väistöjä sekä lopuksi laukanvaihtoja. Vaihdot sujui näppärästi ja vaikka välillä neiti olikin hieman vireänä, sai olla tyytyväinen. Tiistaina ja keskiviikkonakin treenailin maneesissa ahkeraan tahtiin, Jutta oli meitä aina välissä katsomassa ja neuvomassa. Vauvalla virrat kohoaa välissä 110% ja siinä voidaan mennä aikamoisia loikkia, mutta selässä on kuitenkin pysytty. Perjantaina olin Essillä Jutan estevalmennuksessa, joka meni hyvin. Treenailtiin pieniä teitä ja kaarteita, joissa ei isompanakaan ratana tullut ongelmia. Hevosille aloitettiin syöttämään kuurina merilevää ja nokkosia, jotka on hyvin tuntuneet maistuvan.


Olen viikon aikana myös lukenut paljon ruotsia ja voin sanoa oppineenikin jotain. Motivaatio opiskeluun on kerrankin kunnolla korkealla, joten pitää sitä nyt hyödyntää. Vielä olisi 7 ruotsin kirjaa lukematta, 2 äikän, 10 enkun ja lisäksi yksi iso uskonnonkirja. Ehkä tästä selvitään, kunhan pääsee tallilla välillä tuulettamaan päätä.

Lauantaina oli satanut paljon lunta ja lähdettiin 8 maissa käymään Barbin luona. Ratsastamaan en päässyt silloin maneesiin, koska tunnit alkoivat, joten menin illalla uudestaan. Aamulla päätin kuitenkin laittaa tarhan lankkuihin ainetta, joka hieman edes karsisi niiden järsimistä. Barbi ja Barbin tarhakaveri ovat toimineet kuin majavat ja järsineet yhden tarhan tolpista aivan matalaksi. Etsinnässä olisi Barbille jokin lelu, koska sillä usein on tylsää tarhassa ja karsinassakin se olisi mukava lisä. Millaisia leluja olette kokeilleet hevosillanne/ mitä suosittelisitte?

Se tosiaan oli ennen tolppa..
Tänään oli tallilla seuraestekisat, joissa mentiin Essin kanssa 90cm ja 100cm. Kisat sujui nopsaan ja ei mennyt kaukaa, kun oltiin jo verkkaamassa. Essi oli taas todella rauhallinen ja odotti. Verkka sujui hyvin ja 90cm radassa päätin tehdä vähän lyhyemmät tiet. Tiet sujui ja ei ollut mitään ongelmia, tulos 0vp.Korotuksen jälkeen hyppäsin pari metrin estettä ja sitten aloitin radan. Essi odotti tarkaan merkin lähteä hyppyyn ja koska itse odotin liikaa (mietin lähtisikö se tykittämään vai ei), tultiin pari kertaa aika pohjaan. Olin kuitenkin todella tyytyväinen Essiin, se on todella alkanut kuuntelemaan! Tulos 0vp ja 2sija. Radan jälkeen menin tekemään loppukäynnit maastoon ja lähdettiin sen jälkeen kohti toista tallia.


Illalla menin vielä liikuttamaan Barbin maneesiin. Lukuun ottamatta sen paria pukkia ja villiheppailua oli treeni onnistunut. Barbi liikkui reilusti eteenpäin jokaisessa askellajissa ja väistöt sujui taas niin käynnissä kuin ravissakin hyvin. Laukassa annoin sen sujua ja tein välissä vaihtoja, siirtymisiä paljon. Hymy korvissa sai ratsastaa ja on kyllä ihanaa, kun molemmat hepat on kunnossa.

Huomenna Barbilla kouluvalmennukseen ja Essillä maastoilemaan

3 kommenttia:

 1. kuusen oksiaaaaaaa tarhaaan ;-)

  VastaaPoista
 2. mäkin suosittelen noita oksia:D missä välissä te vaihdoitte heppojen tallia taas?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee alkaa keräilemään niitä taas. Hepat vaihto 5 päivä tätä kuuta paikkoja. :)

   Poista