keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Vain hyviä uutisia!


Eilen päätettiin Veeran kanssa korkata meidän hiihtoratsastus tälle vuodelle ja lähdettiinkin maastoon Sarmalla. Tallilla oli pienet hiihtoratsastuskisat viime talvena ja siellä tosiaan kurvailtiin hyppyreistä Sarman kanssa. Käytiin melkein keskustassa asti ja hyvin luisti sukset. Pohjakin oli hyvä, joten mentiin laukkaa ja reipasta ravia. Sarma oli hieno ja saatiin paljon hämmästyneitä katseita. Olin myös ylpeä itsestäni, kun en kertaakaan kaatunut! Tallille takaisin päästyä laitoin Essin valmiiksi ja lähdettiin kävelemään maastoon ilman satulaa ja Veera tuli mukaan. Essi oli rentona vaikka olikin jo pimeää.


Tänään heräsin aikaisin, koska lähdettiin Barbin kanssa klinikalle. Käytiin ensin hakemassa koppi toiselta tallilta ja sitten suunnattiin Töysään. Tallissa oli paljon liikettä ja siksi Barbi oli koppiin mennessä hieman hermostunut. Tiet oli aika liukkaat ja monesti ei oltu edes hiekoitettu, mutta matka sujui hyvin. Oltiin 10 aikaan Laukaalla ja Barbin vuoro oli heti. Aluksi kokeiltiin oliko jalka puristusarka, mutta ei se ollut. Mentiin maneesiin katsomaan  liikkuiko se puhtaasti ja Barbi oli aivan innoissaan, kun sai ravata. Se oli puhdas, toki hieman kankea. Silti sen ravi oli niin lennokasta, olin melkein unohtanut kuinka hieno sen ravi onkaan. Mentiin takaisin sisälle ja jalka kuvatiin. Barbille laitettiin varsan rauhoitusannos, koska se oli muuten niin rento. 


Kun kuvat oli otettu, toivoin vain, että jalka olisi hyvä...ja sehän oli! Molempien puikkoluiden luutuminen oli alkanut hyvin ja siististi, eikä ollut esimerkiksi sääriluuhunpäin mitään kiinnikkeitä. Uutiset olivat vain hyviä. :) Nyt saa jo hieman kävelyttää ja mahd. parin viikon päästä alkaa ravaaman. Selkään ei vielä mennä ja liikutus aloitetaan pikku hiljaa. Seuraava kontrolli on tammikuun alussa. Lääkäri sanoi myös siitä, että oli hyvä kun Barbi ei ole lihonut. Täytyy lisäksi taas todeta kuinka Laukaan työntekijät ovat mukavia. Pari kysyi miten jalka oli alkanut luutumaan, vaikka eivät edes hoitaneet Barbia. Toiminta oli nopeaa ja kaikki sujui ongelmitta.


Tallille päästyä vietiin Barbi tarhaan muiden luokse. Barbi on pärjännyt hyvin ilman kenkiä, mutta kun liikutus aloitetaan, pitää sille laittaa hokit. Huomenna joudun heräämään jo puoli 4 aikaan, koska lähdetään koulusta messuille. Essi saa tänään nauttia vapaasta ja huomenna menen illalla sen liikuttamaan. Perjantaina meillä on estevalmennus ja sunnuntaina estekisat, jossa hypätään 90&100. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti