sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Onnistunut kisaviikonloppu

Lauantaina oli Ilmajoella alue-estekisat, jonne lähdettiin 9 maissa. Syy miksi jouduttiin niin aikaisin menemään oli, kun meidän kyydissä tuleva Veera ja Sarma starttasi seuraluokan 70cm. Matka meni hyvin ja Essi tuntui nauttivan olostaan Sarman kanssa, onhan ne vanhoja tarhakavereitakin. Sain sitten vain hengailla muun porukan kanssa tovin ja katsoa muiden ratoja. Sarma meni puhtaasti oman ratansa ja Essi odotteli kopissa. 80cm arvoteluna oli 367.1 ja starttasin loppupäässä luokkaa. Otettiin Essi pihalle toisen verkkaryhmän aikaan ja menin heti kävelemään. Rata oli kiva ja mitään erikoista siinä ei ollut. Verkassa Essi oli jo kuuma ja sain tehdä monia pidätteitä. Esteet meni ongelmitta ja se oli aivan innoissaan kisoista. Rata oli aika kiireinen ja Essi olisi niin halunnut vain tykittää menemään ja siksi protestoi hieman pidätteitä. Tulos kuitenkin 0/0vp, 3sija. Palkintojenjakoon en viitsinyt mennä Essillä, kun tiesin sen kuumuvan liikaa, joten sain lainapolleksi meidän tallin Wernonin. Saatiin ruusukkeen lisäksi aivan ihana riimu!


90cm:n rata oli kivan näköinen ja olin vasta toisessa verkkaryhmässä. Nyt Essi oli paljon maltillisempi ja kuunteli tarkemmin. Radalla ykköselle tuli hyvä hyppy, mutta sitten ajattelin Essin lähtevän tykittämään liian kovaa kakkoselle ja unohdin täysin rentoutua, jolloin Essi ei oikein tiennyt mitä tehdä. Meni siis ainakin pidätteet läpi! Loppurata meni sitten hyvin ja sarjallekkin Essi tuli tosi nopeasti takaisin. Tulos 6vp, kaksi ylitetystä enimmäisajasta ja sijoitus 15/23. Olin silti tyytyväinen rataan, koska nyt Essi todella malttoi. (: Kävelin pihalla hetken ja vietiin Essi koppiin Sarman luokse. Äiti oli myös ostanut talvikengät mulle, jotka oli kyllä tosi kivan näköiset. Kotimatka meni nopeasti ja tallilla kylmäsin Essin jalat, yöksi laitoin sille botit takasiin.


Oli hieman kuraista 

Tänään oli Alavuden Ratsastuskoululla seuraestemestaruudet ja mentiin korkeuksina 80 ja 90cm. Kisat alkoi 12 ja oltiin todella ajoissa paikalla. Ajoin ensimmäistä kertaa hevonen kopissa, mutta ilmeisesti ajoin ihan hyvin, kun Essikään ei protestoinut. Katselin muiden ratoja ja meidän rata oli aika simppeli. Otettiin Essi pois kopista 80cm:n luokan alkaessa ja olin  taas viimeisessä verkkaryhmässä. Verkassa Essi tuntui kivalta, tosin se kävi aika kuumana. Mitään se ei katsellut ja meni minne pyysin. Pyrin rauhalliseen rataan ja käytin paljon ääniapuja. Tulos 0/0vp, ensimmäinen eisijoittunut.


90cm:n
rata oli sama ja menin heti verkkaan. Hyppäsin vain pari hyppyä ennen rataa ja niissä Essi kuunteli tosi hyvin. Perusradalla pyrin säilyttämään rytmin ja saamaan Essin pysymään kunnolla kontrollissa. Uusinnassa annoin Essin jo sujua, koska se tuntui kuuntelevan niin hyvin. Ei kaahailtu, vaan mentiin ihan siististi tiet. Tulos 0/0vp, 1 sija (luokkavoitto) ja seurajunnumestaruus. Essi oli ihan tohkeissaan radan jälkeen ja ruusukkeen laitto oli hankalaa. Tulin sitten alas ja laitoin itse sille ruusukkeen. Mitallia ei voinut kaulaan siinä laittaa, kun Essi ei malttanut seistä paikallaan (treenattavaa löytyy..), mutta se oli niin onnellisen näköinen koko ajan. Lähdettiin sitten tallille ja kylmäsin siellä Essin jalat ja laitoin yöksi botit.

Paras tiimi! Iskä & äiti

Huomenna palauttava treeni ja keskiviikkona Katin estevalmennus!

6 kommenttia:

  1. Onnea sijoituksista sekä voitosta! Ratsastat hyvin vaikka näyttääkin kuumuvan :)

    VastaaPoista
  2. Kirjotat hyvin postaukset ku näitä on niin helppoa lukee :) Kiva että oot pystynyt nyt näin tiuhaan postailemaan! Ootte nätti pari :)

    VastaaPoista
  3. onnea! teiän menoa on niin kiva kattoa :)

    VastaaPoista