perjantai 11. lokakuuta 2013

Hyviä ja huonoja uutisia


Lähdettiin tänään klinikalle heti aamusta, koska aika oli 9 ja matkaan meni reilu 2h. 6maissa äiti meni hakemaan kopin Essin luota ja ajoin sitten itse toisella autolla laittamaan Barbia valmiiksi. Annoin ruuat ja kun äiti saapui, lastattiin Barbi heti koppiin. Aamulla minulle oli taas tuloillaan migreenikohtaus ja otin sitten voimakkaamman särkylääkkeen, koko matkan nukuin ja pääkipukin alkoi hellittää. Ilmeisesti stressitasot korkealla, koska stressi on yksi migreenin aiheuttajista.


Klinikka oli todella kivan näköinen ja aivan erilainen kuin lähempänä oleva. Barbi laitettiin kiinni ketjuihin ja ell. katsoi ja puristeli jalkaa ja se oli edelleen puristusarka. Mentiin pihalle katsomaan sen liikkeitä, käynnissä puhdas, ravissa hieman arkoi. Vietiin B takasin sisälle ja laitettiin rauhottava röntgeniä  varten. Kuvat saatiin tosi nopsaan otettua ja mentiin niitä katsomaan. Molemmat vasemman takajalan (hevosella 2kpl. per takanenpuikkoluut murtuneet, mutta onneksi siististi. Ne olivat omilla paikoillaan, eikä ollut mitenkään säpäleinä tms. Luultavasti ja toivottavasti voivat siis luutua helposti paikoilleen ja puikkoluuthan eivät hevoselle mitenkään kovin tärkeitä ole, ihan hyvä ennuste on siis.Tuon kuitenkin kuullessa äiti pyörtyi ja itse jouduin nieleskelemään kyyneleitä. Jos jokin asia on itselleni arka paikka, niin omat hevoset. Barbi joutuu siis täysin levolle, ei saa ravata tai paljoa liikkua, että luut luutuu paremmin. Lantanäytteet oli myös tutkittu samalla kertaa ja Primin sekä Essin näyte oli puhdas, Barbilla vähän matoja, mutta se madotetaankin nyt. Päätettiin siirtää Barbi takaisin Primin tallille ja Essi sitten Ollille. Näin pääsen Essillä treenaamaan kisoja kohti paremmin ja Barbi saa levätä. Barbia ei varmaan aiota edes kengittää nyt, koska mihinkäs se kenkiä tarvii, kun ei saa liikkua. Vuollaan tietysti, kun kasvaa, mutta yksi kengityskerta jää ainakin pois. 6 viikon päästä on kontrolli ja katsotaan miten luut on alkaneet luutua. Aika hyvin Essi on onnistunut sitä kyllä tähtäämään, hyvä sihti.


Vietiin Barbi suoraa Töysään ja menin sitten ratsastamaan Essillä maastoon. Essi tuntui tosi hyvältä ja kierretiin normaali lenkki. Illalla mennään viemään Essi Ollille ja samalla haetaan Barbin tavarat takaisin. Pienennettiin Barbille ulos karsinan kokoinen alue katoksen luota, että saa olla myös pihalla. Essi tulee varmasti mököttämään pari päivää, koska menettää nyt oman laumansa ja Primin. Huonot uutiset on siis: Barbi joutuu saikulle, ei hetkeen kisata. Hyvät uutiset: Hyvä ennuste ja luut eivät säpäleinä, eivätkä tule myöhemmin luultavasti haittaamaan. Lisäksi nyt pystyy Essillä treenata kunnolla ja lähteä sillä kisaamaan.


10 kommenttia:

 1. eikä :( onneks kuitenkaa ei ollut mennyt jänteet! Tutun hepalta murtunut puikkoluu ja parantu kyllä levolla ja nykyään kisaa esteillä ilman ongelmia. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 2. Voi että, tsemppiä kovasti teille. Kyllä se siitä lähtee, onneksi ei ollut tosiaan mitään pahempaa. :) Mitä aiot Essillä nyt kisata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja niinpä. Pitää katsoa miten treeneissä menee, mutta 90-100 nyt ja sitten 100-110 varmaankin. Mennään täysin hevosen ehdoilla. :)

   Poista
 3. Ihan järkyttävää tuollainen.. Kuka teille tutki?
  En kyllä arvannut että MURTUNEET, ajattelin vaan että jotain pientä häikkää.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä itsekkään oltu ajateltu, että olisi murtunut. Onneksi kuitenkin levolla pitäisi parantua kokonaan. :) Antti K klinikalta

   Poista
 4. Voi ei, nytkö se huono tuuri sitten siirtyy teille ): Tiedän kyllä todellakin miltä tuntuu saada tuollainen isku naamalle. Onneksi kuitenkin oli siististi murtuneet! Mutta tuo ihmetyttää miten molemmat? Eiks se kuitenkin vaan ottanut osumaa toiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei, onni kuitenkin onnettomuusessa, kun ei mitään hankkaria ollut tai jänteissä mitään. :) Siis osunut vasemman takasen puikkoluihin, jotka sijaitsee ilmeisesti vierekkäin (2 kpl per takanen). Ei siis todellakaan molemmissa jaloissa mitään, vaan vasurissa.

   Poista
  2. Nojuu hankkarivammat on iha syvält ): Niin vasemmasta molemmat juu! Ymmärsin vain väärin :D

   Poista
 5. Aattelinki niin. Tsemppiä muuten huomisiin kisoihin :)!

  VastaaPoista