tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ilman varusteita fiilistelyä

Eilen oltiin Essin kanssa Jutan kouluvalmennuksessa ja Essi kävi aivan kierroksilla. Se ei ollut lähellekkään yhtä rento kuin viimeksi ja sain itse olla senkin edestä rauhallinen. Tehtiin kolmikaarisiakiemurauria, paljon ympyrätreeniä ja joissain kohdissa meinasi Essillä nousta kierrokset entisestään. Sain keskittyä rentoihin käsiin ja siihen, ettei jalkani mennyt liian eteen. Naurettiinkin Jutan kommentille, että Essin maha työntää jalkojani eteenpäin ja niinhän se onkin. En saanut yhtään jäädä ulko-ohjalla kiinni, koska siitä Essi olisi ottanut herneet nenäänsä. Jutta sanoikin, että mieluummin kestää sen tyhjyyden edestä, kuin sen että se rullautuisi liikaa ja olisi jännittynyt. Lopussa se oli jo rennompi ja sen korvat lurpattivat. Se oli niin väsynyt tunnin päättyessä, mutta tyytyväisen oloinen.

Barbi käyttäytyi samana päivänä kuin 3-vuotias varsa. Menin sillä kentällä ilman satulaa ja se hirnui ja oli jännittynyt melkein koko sen ajan. Tein väistöjä, avoja, sulkuja ja paljon siirtymisä. Välillä se jaksoi keskittyä, mutta pian alkoi taas hirnumaan. Muut hevoset olivat vielä sisällä kun ratsastin, joten siksi Barbi käyttäytyi sillä tavalla. Illalla hakiessamme tunnin jälkeen hevoset sisälle, oli Sissi saanut pahan näköisen haavan oikeaan takaseen. Putsattiin sitä ja ell. tuli myös paikalle. Koluttiin koko laidun läpi, mutta haavan aiheuttajaa ei löytynyt. Jalan sisäpuolella oli kunnon reikä ja ell. meinasi aluksi lähettää Sissin eläinsairaalaan. Sissi kuitenkin sai jäädä talliin ja haavaa hoidettiin.


Tänään mentiin heti aamulla tallille. Menin kuvaamaan hevosia tarhaan ja sitten ratsastamaan Essillä kentälle. Äiti kuvaili meitä ja Essi meni kivasti, hieman innoissaan se oli laukoista. Menin pitkästä aikaa ilman varusteita ja todella kevyesti. Kävin kaikki askellajit läpi ja lisäksi hieman väistöjä. Kuvia katsoessani en voinut olla nauramatta, miten ihminen voikaan näyttää niin tyhmältä. :D Pääasia oli, että pidettiin hauskaa ja saatiin kerrankin paljon kuvia! Ell. kävi myös katsomassa Sissiä samaan aikaan kun ratsastin. Illalla käyn liikuttamassa Barbin ja nyt saan sitten opiskella psykologiaa.

...lukemista siis luvassa6 kommenttia:

 1. ratsastat tosi hyvin! :) ja noi kissanpennut on ihania!

  pakko kysyä yks juttu, et millä ohjelmalla muunnat mov-videot vmw-muotoon? kun mulla on myös toi canon eos 600d ja koneelle ne videot latautuu mov-muodossa, ja en löydä sopivaa ohjelmaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihania ja kiitos!
   Yleensä muutan mov muodon aviksi Pazera MOV to AVI Converterin avulla, joka on kyllä aika hidas. Toinen tapa on ladata youtubeen ja sitten sieltä ladata itselle, jossa menee myös tuplaten aikaa. Kärsivällisyyttä on siis oltava. :D Varmasti on muitakin ohjelmia, mutta itse en ole kerennyt vielä kunnolla niihin perehtymään.

   Poista
 2. Ihania kuvia :-)Kuinka monta noita pentuja on?

  VastaaPoista
 3. aijai,missäs kypärä (;

  VastaaPoista