tiistai 23. heinäkuuta 2013

Elementissään esteillä

Maanantaina oli Essin ensimmäinen estevalmennus loman jälkeen ja tunti meni paljon odotettua paremmin. Aamulla kävin liikuttamassa Barbin ja Essi sai olla Primin kanssa laitumella. Illalla ennen valmennusta, hakiessani Essiä laitumelta jouduin sitä hetken pyydystämään, koska se päätti olla hauska ja pistää oman shown pystyyn. Lisäksi se on ollut nyt kovassa kiimassa ja virtaa on sitten riittänyt, joten tuli miettineeksi löytyisikö niitä jarruja tunnilla ollenkaan. Muut hepat jäi tarhoihin ja Ollin tallille päästyä oli Essi pörheänä. Tunnin alussa jouduin säätämään hetken jalustimien kanssa, jotka olivat turhan pitkät. Alkuverkassa Essi oli rento ja ei ollenkaan jännittynyt. Aluksi meinasin jäädä istunalla liikaa taaksepäin ja siitä Essi otti lisää vauhtia, mutta sain sen korjattua heti Jutan huomautettua asiasta. Esteet oli pieniä, koska se oli Essin ensimmäinen kunnon ratakerta, ei niitä viitsinyt tällä kertaa nostaakkaan isommiksi.


 
Esteille mennessä oli Essi innoissaan ja imi suurella voimalla niille, mutta kuunteli silti pidätteet. Se heitteli päätään välillä, koska en päästänyt sitä kaahottamaan esteitä kohti. Mitään se ei pelännyt tai edes arkaillut, se meni niin iloisen näköisenä kohti tulevaa estettä. Lopussa mentiin rataa, joka meni hyvin. Hieman Essi kävi siinä jo kuumana, mutta pysyi kuitenkin käsissä. Se oli iso positiivinen yllätys, että se malttoi seistä rentona odottamassa omaa suoritustaan. Yhdessä vaiheessa sekään ei ollut mahdollista, silloin joko keulittiin tai ei vaan maltettu seisoa paikallaan. Mietinkin miten olen oikein pärjännyt sille 13-vuotiaana, jolloin se oli paljon pahempikin tuosta. Mikään helppo hevonenhan Essi ei ole, mutta kuten Lendon Gray'ta voisi siteerata:
"Kaikkein vaikeimmilla hevosilla on sinulle eniten annettavaa."

Huomasi ainakin kuinka Essi nautti hyppäämisestä, kontrollitreeniä vain ja hyppykertoja lisää alle niin hyvä tulee ja meno varmasti rauhoittuu. :)Tänään menin tallille vasta 5 maissa ja liikutin kaikki hevoset. Ensiksi juoksutin Barbin n. 40 minuutin verran ja vein sen sitten tarhaan. Seuraavaksi hain Primin ja juoksutin sitä pitkästä aikaa. Se oli aika jännittynyt alussa ja meinasi mennä turhan lujaa. Se kuitenkin kuunteli hyvin ääniapuja ja nosti laukankin aina pyynnöstä. En viitsinyt sitä liikuttaa kovinkaan kauaa, ettei se alkaisi stressata. Vein sen Barbin viereen tarhaan ja hain Essin. Juoksutin Essiä n. puolituntia ja se oli todella rento. En laittanut nyt juoksutuskamppeita päälle, vaan juoksutin kevyesti riimun kanssa. Kastelin kaikkia hieman vedellä ennen lähtöäni ja laitoin lisää myrkkyä. Paarmoja oli nyt niin paljon ja sain tappaa niitä valehtelematta reilut 15. Huomenna hepoilla on mahdollisesti vapaa, koska lähdetään mökille yöksi. Saatan käydä aamulla ne liikuttamassa, jolloin vapaa siirtyy torstaille. Mökiltä voin mahdollisesti tehdä pienen videokoosteen, mutta siinä ei pahemmin heppoja näkyisi.


Lopuksi vielä iso kiitos kaikille lukijoille! Teitä on jo reilut 170, en olisi voinut kuvitellakkaan saavani sellaista summaa. Kiitos 

10 kommenttia:

 1. sulla on tosi kivannäkönen esteistunta :)

  VastaaPoista
 2. Voitko tehdä sellasen videopostauksen missä ratsastat Primillä?
  Menin Repellä koulutunnin.

  T:Janita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Primillä ei voi vielä ratsastaa, koska sitä ei ole siihen totutettu ja se on vielä projektina. Muuten olisinkin voinut. :) Noniin, menikö tunti hyvin?

   Poista
 3. Joo. Paitsi mun sisäkäsi meni ulkokäden puolelle ja en työstänyt tarpeeks pohkeella.
  Tuukko Essillä perjantaisin siihen 19-20 tunnin estevalkkuun?

  T:Janita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuun Barbilla tällä kertaa. :)

   Poista
  2. Ok. Tuukko sit Essillä sille tunnille?

   T:Janita

   Poista
  3. Tuutko sit Essillä? Ois kiva nähä.

   T:Janita

   Poista
  4. Tuun nyt pe Barbilla ja muuten satunnaisesti Essillä ja Barbilla

   Poista
 4. Ok. Menin Hissulla maastossa. Tänään. Ensiks maastossa vaan mentiin kevyttäravia joissainkohti. Mut sit mentiin sinne laitumee laukkaa ,jossa oli kettujahti.

  T:Janita

  VastaaPoista