lauantai 13. heinäkuuta 2013

Ekat estetreenit+ Kurikan estekisat

Perjantaina ratsastin molemmilla hevosilla kentällä esteitä. Ennen sitä pääsin kaasuttelemaan kentälle lanauksen merkeissä ja pohjasta tuli todella hyvä! Kaikki saivat myös uudet kengät jalkoihin ja sain huokaista helpotuksesta, koska Barbin kaviot olivat olleet liian pitkät. Onneksi kengittäjä pääsi pelastamaan meidät. :) Ensin menin Barbilla ja korkeimmillan esteet oli ehkä 110cm. Barbilla oli ollut nyt lomaa ja en ollut sillä ratsastanut rankasti, joten virtaa piisasi. Etäisyydet osuivat kohdilleen ja vaikka Barbi olikin hieman kuumempi, pysyi se hyvin keskittyneenä esteisiin.


Essillä oli ensimmäinen estetreeni sitten kevyemmän jälkeen ja sen huomasi. Se oli aivan innoissaan esteistä, muttei kuitenkaan ruvennut tekemään mitään delfiiniloikkia. Se odotti merkkiäni hypätä ja etäisyydet osuivat kohdilleen, välillä hyppäsi aika kaukaa. Essillä oli belhamit ja se ei painanut kyllä kädelle yhtään. Menin vajaan tunnin ja lopussa alkoi olla kierrokset aika korkealla. Olin tyytyväinen molempiin hevosiin, ne toimivat kivasti. Vein lopuksi vielä Primin ja Essin tarhaan/laitumelle yöksi ja Barbi sai jäädä Sissin kanssa sisälle.

Lauantaina lähdettiin Kurikan alue-estekisoihin puoli 10 maissa. Barbia oli melko rasittavaa laittaa sisällä, koska muut hevoset vietiin pihalle ja se jäi yksin. Matka meni nopeaa ja paikan päältä löysin serkkuni, joka ryhtyi meidän hevosenhoitajaksi ja kuvasi radat. 100cm rata oli mukava ja helppo, arvostelu 367.1. Barbi oli heti hereillä ja menossa esteille, nyt etäisyydet meni aivan nappiin! Uusinnassa tein hieman pienemmät tiet ja annoin Barbin sujua. Tulos 0/0vp, 5sija/24. Radan jälkeen pääsi Barbi juomaan ja seisomaan varjoon, sitten tulikin kiire palkintojenjakoon. Turparemmi jäi vinkkuraan, mutta eipä se haitannut Barbia. Se seisoi nätisti paikallaan ja antoi kiinnittää ruusukkeen.


110cm arvostelu oli A.2.0 ja Barbi tuntui hyvältä taas radalla. Se imi esteille paljon ja tein itse turhia pidätteitä, jolloin Barbi tuli lähelle. Yksi pudotus oli täysin oma syyni, koska toin sen liian lähelle, jolloin Barbi tiputti yläpuomin. Toinen pudotus oli taas aivan tuurista kiinni, koska Barbi tuskin hipaisi puomia. Tulos 8vp. Olin tosi tyytyväinen silti Barbiin, se ei epäröinyt ja kuunteli minua, jopa liiankin hyvin. Tein huonoja hätäratkaisuja, jotka sitten kostautui. Sää oli koko päivän ihana ja ainakin oli lämmin! Ostettiin myös uusi riimu Barbille, violetin pinkki(?). Barbi sai kehuja kisoissa ja sai olla ylpeä pikkusesta. Kisojen jälkeen mentiin käymään mummolassa, joka sijaitsee Kurikassa myöskin. Barbi seisoi kiltisti autossa syöden heinää. Kotimatka meni ilman mitään ongelmia ja Barbi pääsi heti laitumelle muiden heppojen seuraan. :)
En saanut 110cm rataa ladattua nettiin, mutta ehkä sen voi sitten myöhemminkin.

Paras kisahoitaja mitä mehupalkalla voi saada! haha
Poppoo koolla

13 kommenttia:

 1. Se mehu oli hyvää;) ja vauva oli super!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noni, saat siis toistekki tulla samalla palkalla. ;) Pitää toteuttaa se meidän telttailu suunnitelma!

   Poista
 2. Hyvin ratsastettu rata! :) onnea, Barbi on tosi kivanolonen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Barbi on kyllä niin mukava hevonen, ettei parempaa olisi voinut saada. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja siistin näkönen rata! Onnee sijotuksesta :) Sun menoa on nii kiva seurailla, kirjotat nii positiivisesti ja selkeesti :)

  VastaaPoista
 4. Kummalla on kivempi ratsii Esillä vai Barbi?

  VastaaPoista
 5. sun ratoja katellessa alko tekee mieli itekkin lähtee hyppäämää :D
  hienosti meette:)

  VastaaPoista